Transitievergoeding: een vliegende start voor een eigen bedrijf?

07 apr Transitievergoeding: een vliegende start voor een eigen bedrijf?

Een half jaar geleden kreeg één van mijn klanten te horen dat het niet goed ging met het bedrijf waar hij werkte en dat hij werd ontslagen. Het was fijn voor hem dat hij niet alleen recht had op een transitievergoeding, maar dat zijn werkgever hem ook een loopbaanoriëntatietraject aanbood. Na een reeks mooie en intensieve gesprekken met zijn loopbaanadviseur, was hem duidelijk geworden dat hij graag verder wil als ondernemer. Hij had een goed idee en wilde onderzoeken of het ook een haalbaar idee was. Maar hoe pak je dat aan?

Dat was het moment dat ik in beeld kwam. Samen werken we op dit moment stap voor stap zijn ondernemingsplan uit. Van marktonderzoek naar financiën, van ondernemersvaardigheden naar samenwerkingspartners. Hij geniet ervan dat zijn transitievergoeding hem kansen geeft die hij anders niet had gehad, zo vertelt hij. Geluk bij ongeluk dus.
De nieuwe wet rondom ontslagvergoedingen (de transitievergoedingen) biedt mensen die zijn ontslagen veel kansen om te starten met ondernemerschap. De bruto transitievergoeding mag je namelijk gebruiken voor cursussen en opleidingen, maar ook voor een coach die je begeleidt bij de start van je eigen bedrijf. Zo leer je een ondernemingsplan op te stellen, versterk je jouw ondernemende vaardigheden én hoef je geen belasting te betalen over dit deel van je vergoeding.

Daarnaast mag je het deel van je vergoeding waarover je wel belasting hebt betaald, de netto ontslagvergoeding dus, investeren en dus gebruiken voor een vliegende start van je eigen bedrijf.